Casa en El Vivero 21

El Vivero

PROJECT 2008.

This home belonged to the parents of the current owner. The main objective was to return the house to its original state at the beginning of the last century, undoing the reform of the seventies that they made to try to turn it into a villa. For this, the false ceilings were thrown, exposing the original wooden beams. The distribution was changed, opening the kitchen to the dining room, dividing both spaces with only a half-wall of work that served to place an antique furniture of some value with a picture of modern art on it. Three rooms had to be taken out, and as a difficulty, one of them, which was very small, was solved by designing an attic that housed a study area for teenagers. The parquet floor was preserved but it was painted in white. The result, this original house of rustic-eclectic style.